Škola v přírodě - Německo

Od 6. do 11. 11. 2022 jsou v rámci zlepšení komunikace v německém jazyce vybraní žáci 7. ročníku na škole v přírodě v německém městě Netzschkau.

V neděli odjeli žáci do Německa vlakem.

V pondělí po snídani proběhlo nejprve seznamování s německými spolužáky a následoval turnaj v ping pongu. Po obědě a poledním klidu následovala odpolední vycházka k velkolepému mostu a pak kulečník. Večer mají naši žáci společný program s německými dětmi.

V úterý měli žáci snídani formou bufetu. Dopoledne byli rozděleni do 2 skupin společně s německými dětmi. Jedna skupina hrála v budově hry na utváření kolektivu a komunikaci v cizím jazyce. Druhá skupina byla venku, kde probíhal závod v biatlonu. Odpoledne se skupiny prostřídaly. Večer proběhl společný táborák.

Ve středu ráno jeli žáci po vydatné snídani autobusem do nedalekého městečka, kde hráli v hale minigolf. Po 2 hodinách hraní nás autobus zavezl na bobovou dráhu, kterou si děti několikrát sjely. Následně jsme nasedli do autobusu, aby nás převezl cca 700 m k bazénu. Přes 2 hodiny žáci jezdili na tobogánu. Vyčerpaní a spokojení jsme cestou k penzionu zastavili v krámku na nákup dobrot a pěšky šli asi 1,5 km na večeři.

Ve čtvrtek dopoledne proběhla skupinová soutěž v Discgolfu, při které se děti trefovaly létacím talířem do terčů. Odpolední disciplína byla velmi zajímavá. Skupinky dostaly GPSku a měly jít podle souřadnic a vyhledávat na stanovištích informace. Někteří šli hodinu a ušli 3 km, jiní přes 2 hodiny a byla jim naměřena trasa přes 4 km. Po večeři je diskotéka a příprava na cestu zpět.


7. listopadu 2022