Turnaj ve vybíjené o Bad Brambacher pohár – Netzschkau

Výběr žáků 4. tříd se o víkendu zúčastnil turnaje ve vybíjené v příhraničním německém městečku Netzschkau. Turnaje se mimo německých škol z Glachau, Lipska, Jeny, Limbachu zúčastnily i pražské školy Jakutská a Dlouhý lán, dále pak 10. ZŠ Kladno a ZŠ Chyňava.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin po 6ti a 5ti týmech, hrálo se systémem každý s každým dva zápasy. Po základní části jsme skončili na 2. místě s 6ti výhrami a dvěma prohrami, vyhnuli jsme se osmifinále a v druhý hrací den nastoupili rovnou do čtvrtfinále. Narazili jsme na tým 10. ZŠ Kladno, který jsme po vyrovnaném zápase zvládli porazit. V semifinále jsme již úspěšní nebyli a prohráli s týmem z Jeny. Tudíž na nás zbyl pouze boj o 3. místo, ve kterém jsme nebyli úspěšní a těsně prohráli s týmem Chyňavy. Zbylo na nás nepopulární 4. místo.

Žákům děkujeme za vzornou reprezentaci a týmový výkon. Odměnou jim byl bohatý doprovodný program, při kterém si v týmovém duchu mohli vyzkoušet jízdu v miniaturách aut na motorový pohon, dále poznávací jízdu vláčkem v zábavním parku a účast v minigolfovém turnaji.

 


11. dubna 2019