Dopravní výchova - 4. ročník

Dne 15. 2. proběhly ve třídách 4.A a 4.B dvě hodiny dopravní teorie. Žáci se během vyučovacích hodin zaměřili spolu s lektorkou dopravní výchovy paní Janou Jelínkovou na řešení dopravních situací, které by mohly s nastávajícím jarem řešit při jízdě na kole na komunikacích. Zopakovali si důležité dopravní značky, řešili křižovatky z pozice cyklisty, vybavení kola, pojmy cyklista, motorista, cyklostezka. Součástí lekce byl i test pro žáky.

V jarních měsících obě třídy ještě navštíví dopravní hřiště v Kladně – Rozdělově stejně jako v 1. pololetí. Poté se veškeré znalosti a dovednosti zúročí v podobě cyklistického průkazu, který každý, pokud napsal správně test, dostane.

ato akce má pro žáky jistě smysl (i přesto, že toto učivo není v Rámcovém vzdělávacím programu pro 4. ročník), neboť neustálé doplňování a opakování poznatků ze silničního provozu i výbavy kola je zcela na místě, zvláště pokud není vybudovaná v okolí bydliště dostatečná síť cyklostezek. Výukové lekce by mohly být vedeny zábavnější formou s využitím interaktivní tabule a připojení k internetu, které zajistí větší prožitek a následné zapamatování si důležitých informací.


16. února 2016