Malí táborníci

V sobotu 14. 2. 2015 se po delší době opět sešly děti z kroužku malých táborníků. Vypravili jsme se tentokrát na Sletistě, abychom se tu naučili používat některé jednodušší šifry a mohli se pustit do psaní tajných zpráv.  Aby nám nebyla na jednom místě zima a abychom si stihli zahrát také nějakou hru, nechali jsme si trochu šifrování na další výpravu a přešli jsme do blízkého lesa (příště si ukážeme šifrovací mřížku a seznámíme se s morseovkou).

V lese jsme uspořádali Sirkový turnaj, ve kterém si děti procvičily hlavičky ve snaze nevzít poslední sirku z hromádky. Se svým družstvem si nejlépe vedla Klárka, o maličko míň štěstí mělo družstvo Aničky, v těsném závěsu byli se svými kamarády Filip a potom Terka. Největší smolaři dne byli Jirka a spol. Možná bylo příčinou jejich neúspěchu špatné soustředění kapitána, který měl mokro v botách.

I když byla tentokrát výprava o něco málo kratší než jindy, doufám, že se dětem líbila a že se příště sejdeme hojném počtu. Pokud se nestane nic mimořádného, počítejte s březnovou výpravou v termínu 7. 3. 2015. 


16. února 2015