Austrálie - výuka angličtiny

Dne 23. března 2012 vystoupil v naší škole již podruhé Dr. Klutz se svým divadlem.

Žáci 4. - 6. tříd měli možnost shlédnout představení Bilby´s Bush Adventure, ve kterém si mohli dobrovolníci dokonce zahrát i zajímavá australská zvířata.

Při požáru v buši, založeném dvěma fiktivními zlými kluky, se naštěstí všechna zvířata zachránila.

Kluci a holky ze 7. až 9. tříd prostřednictvím představení The Australian Show měli jedinečnou příležitost seznámit se s dějinami Austrálie, její kolonizací, lidovými hrdiny a tradicemi.

Líbily se původní tance domorodců i Dr. Klutze samotného. Nejvíce okouzlila hra na didgeridoo, původní hudební dechový nástroj, ze kterého jsou domorodí hudebníci schopni vykouzlit neskutečnou škálu vábivě meditačních tónů vyprávějících třeba i různé příběhy. Našim hudebně odvážným žákům se z nástroje linuli zvuky spíše nemalebné, avšak zážitek - držet v ruce nástroj vynalezen před tisíci lety - to byl pro ně úžasný.

Ochutnali jsme též typickou australskou pomazánku, chutnala však pouze vybraným jedincům.

Kromě zajímavostí z Austrálie se všem žákům i učitelům líbil i způsob jejich předávání obecenstvu - vtipně, jasně, interaktivně. Neuvěřitelných sedmdesát minut bez náznaku únavy či nudy - opravdu neuvěřitelné.

Show Dr. Klutze vřele doporučujeme všem a těšíme sa na jeho další představení v příštím školním roce. Thank you, Dr. Klutz!


31. března 2012