Lyžařský výcvikový kurz

V termínu 9. - 16. 1. 2010 se žáci naší školy zúčastnili "Lyžařského výcvikového kurzu" v Dolním Dvoře v Krkonoších. A jak celá akce vypadala?

1. den: Cesta autobusem trvala 3 hodiny a i přes sněhovou kalamitu proběhla naprosto klidně. Po příjezdu jsme se ubytovali a po odstranění několika problémů s ubytováním jsme šli na oběd. K obědu bylo rizoto a k večeři těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem. Po obědě a vybalení věcí jsme vyrazili na sjezdovku. Sníh byl velmi namrzlý a tvrdý. Na sjezdovce jsme rozřadili žáky do 5 družstev. Po večeři začala celotýdenní soutěž týmů.

2. den: Osm provinilců, kteří měli včera nadmíru energie, začalo den ranní rozcvičkou. Zbytek žáků měl budíček v 7.30 hodin. V 8.00 byla snídaně a od 9.00 hodin začal lyžařský výcvik. Dnes bylo nad nulou, sníh byl mokrý a těžký. Celý den probíhal výcvik všech družstev na sjezdovce u hotelu. Družstvo č. 5 mělo dopoledne výcvik na běžkách, odpoledne družstvo č. 3.

3. den: První a druhé družstvo bylo celý den lyžovat v areálu Černý Důl.  Jsou zde dvě třísedačkové lanovky. Počasí bylo krásné, sjezdovky výborně upravené, a tak si všichni skvěle zalyžovali. Čtvrté družstvo šlo dopoledne na běžky, ostatní lyžovali na sjezdovce u hotelu. Odpoledne šlo na bežky družstvo č. 5. K večeři byla rajská omáčka. Následovala přednáška o lyžařské výzbroji a výstroji a večerní program.

4. den: Dopoledne byl na běžkách výběr 1. a 2. družstva. Ostatní družstva  lyžovala na sjezdovce u hotelu. Odpoledne byl povinný odpočinek od lyžování. Autobusem jsme jeli do krkonošského muzea ve Vrchlabí. Po večeři proběhlo večení lyžování, které se žákům moc líbilo.

5. den: Výběr prvního a druhého družstva, třetí a čtvrté družstvo odjelo lyžovat na celý den do skiareálu Černý Důl. Počasí bylo výborné a sjezdovky prázdné. Páté družstvo šlo lyžovat na sjezdovku u hotelu a druhá část 1. a 2. družstva byla na běžkách. Odpoledne šlo na běžky páté družstvo a část 1. a 2. družstva byla na sjezdovkách. Večer proběhlo několik soutěží a praktická přednáška o mazání běžeckých a sjezdových lyží.

6. den: Výběrový tým jel na celodenní výlet na běžkách po krkonošských hřebenech. Počasí nebylo nejlepší, ale občas se sluníčko probudilo a byl pěkný výhled na Krkonoše. Zbytek žáků mělo výcvik na sjezdových lyžích na sjezdovce u hotelu. Největší pokrok udělalo páté družstvo, které včera jelo na vleku dokonce devětkrát. Celkem žáci za ten týden projezdili od 200,- Kč do 1650,- Kč. Večer jsme uspořádali karneval, promítání videa a rozbor jízdy na sjezdovce a další společenské soutěže.

7. den: Dnešní den začal pro 12 jedinců ranní rozcvičkou. Dopoledne proběhl závod ve slalomu, který byl rozdělen na mladší a starší žáky a odpoledne závod v běhu na lyžích, který byl rozdělen na chlapce a dívky. Večer byly na programu závěrečné soutěže družstev, vyhlášení výsledků obou závodů, bodování pokojů atd. Výsledky závodů najdete po klepnutí na odkaz závody.

8. den: Po snídani jsme si zabalili věci a čekali na autobus. Od hotelu Morava jsme odjížděli ve 12 hodin a ke škole jsme přijeli v 15.15 hodin.

Během celého kurzu nikdo nebyl zraněn, ani lékařsky ošetřen. Sněhové podmínky byly výborné, žáci si skvěle zalyžovali, a tak snad všichni odjížděli spokojeni. Takže za rok na viděnou!


8. ledna 2010