Škola v přírodě - 1. ročník

V termínu 13. - 19. 6. 2009 se konala pro žáky 1. ročníku škola v přírodě v Dolním Maxově v Jizerských horách. Ubytováni jsme byli v penzionu Lenka.

Celá švp měla společné téma - piráty. A tak jsme si celý týden hráli na piráty.

V sobotu dopoledne jsme přijeli do penzionu Lenka. Jelikož nám počasí přálo, tak jsme se odpoledne zúčastnili kurzu jízdy na koni spojeného s hypoterapií. Děti byly naprosto nadšené. Po kurzu jsme ještě podnikli vycházku do okolí. Večer jsme se rozdělili do pirátských skupin, vymysleli jsme si přezdívky a názvy našich lodí a zavedli si lodní deník.

V neděli dopoledne jsme psali dopisy do zámoří našim rodičům. Dále jsme se seznámili s pirátskou historií a podnikli vycházku do Josefova Dolu. Odpoledne jsme se zúčastnili přírodovědného minitestu a podnikli objevitelskou plavbu pirátských lodí na rozhlednu Slovanka. Večer jsme vyráběli pirátské vlajky a soutěžili v několika pohybových hrách s lanem.

V pondělí dopoledne jsme se vydali na stezku pirátů z Karibiku. Odpoledne jsme hráli pohybové hry - např. Ocásky, Sedavá vybíjená nebo Na mrazíka. Potom jsme podnikli objevitelskou plavbu na horu Buková a zahráli si hru Krutá kořist. Večer jsme vyráběli pirátské pokladničky.

V úterý dopoledne jsme opět psali dopisy do zámoří našim rodičům. Zúčastnili  jsme se minitestu Pirátských slengů a hráli hry Písmenkové domino a Pirátské pexeso.

Ve středu jsme měli pestrý program jako každý den. Tentokrát jsme ale vybrali pár povedených výroků našich pirátů:

Co se ti dnes líbilo? Jan Škramlík: "Jak jsem měl v botách potůček", Jan Burant: "Louže", Sára Mahovská: "Jak vyhráli domino".

Co se mi nelíbilo? Šimon Kopeček: "Jak nešla elektřina".

Jak ošetříš hada se zlomenou nohou? Vojta Košťál: "Vydesinfikoval jsem ho a zafačoval", Jaroslav Zahrádka: "Dokulhá ke klacku a tím klackem ho ošetřím", Kristýna Vinšová: "Nějak, protože nemá nohy", Sára Mahovská: "Odvážu nohu".


16. června 2009