Coca cola Cup 2009

Dne 27. 4. se na hřišti ve Vinařících konalo první kolo celorepublikového fotbalového turnaje Coca-Cola Cup. Vzhledem ke kvalitám hráčů v našem týmu (Votruba, Křeček M., Křeček R., Rohusch, Tolman, Říha, Nykl, Švejda, Svoboda, Rác, Novotný, First a Kovařík) jsme odjížděli s poměrně vysokými ambicemi a myšlenkami na postup do dalšího kola.

Do naší skupiny byly organizátorem nalosovány další tři kladenské školy a to 10. ZŠ, 14. ZŠ a v neposlední řadě náš velký konkurent 1. ZŠ.

Již úvod turnaje jsme zahájili vítězně. Prvního, nutno však také dodat nejsnazšího soupeře z 10. ZŠ, jsme po jednoznačném výkonu porazili 5:1 (góly: Svoboda 3, Rác 1 a Novotný 1). Po krátké pauze jsme hned nastoupili k druhému utkání proti 14. ZŠ, která už u týmu vzbuzovala o něco větší respekt, než soupeř předchozí. I v tomto zápase jsme potvrdili naši roli favorita a zápas vyhráli vysokým skóre 9:2 (góly: Svoboda 5, Rác 2, Nykl 1, Novotný 1). Poslední zápas ve skupině byl pro nás klíčový. O postup do druhého kola jsme se museli přímo utkat s 1. ZŠ, která do této chvíle neztratila, stejně jako my, ani bod. Výborný výkon celého týmu však konkurenci nedal téměř žádnou šanci a výsledkem 4:1 (góly: Svoboda 3, Rohusch 1) jsme si pojistili vítězství v celé skupině.

Soustředěný, disciplinovaný výkon a především týmová hra a soudržnost celého kolektivu dovedla celý tým do 2. kola Coca-Cola Cupu. Tato utkání budou odehrána mezi 4. a 25. květnem a kluci v nich budou bojovat o postup do semifinále celého turnaje.


29. dubna 2009