Velikonoční přípravy

Jaro je zase tady a Žlutá kočka se připravovala 25. - 27. 3. 2013 na Velikonoce.

Seznámila jsem děti s tradicí, proč se vlastně Velikonoce slaví a jaké atributy k těmto svátkům patří.

V pondělí děti malovaly voskem kraslice a z papíru si vyrobily košíčky, ve kterých si vajíčka odnesly domů.

V úterý jsme trénovali koledy, abychom byli připraveni na Velikonoční pondělí na hodování. Dětem se dařilo, samy měly v zásobě spoustu říkadel.

A ve středu přišel vytoužený den pečení bochánků. Děti měly již z předchozích pečení nemalé zkušenosti, jsou šikovné a práce v kuchyni je velice baví a zajímá.

Přejeme všem hezké velikonoční svátky a jaro plné pohody a sluníčka.

Pro pilné maminky a tvořivé tatínky přikládám recept na bochánek.
 

1 kg polohrubé mouky
2 droždí
1/2 l mléka
200 g másla
3 vejce
100 g cukru
rozinky, špetku soli
 

Uděláme kvásek – vlažné mléko, droždí, trochu cukru – nechat 15 minut kynout.

Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, rozpuštěný tuk, sůl, rozinky, přilijeme kvásek a zaděláme mlékem tužší těsto. Necháme vykynout, pak děláme bochánky. Pečeme dozlatova.

Dobrou chuť.


3. dubna 2013