Podporujeme sportovní talenty

Důkazem toho, že úspěšní sportovci nemusí navštěvovat jen speciálně zaměřené základní školy, ale mohou kvalitně studovat i na standardní škole a přitom profesionálně rozvíjet své sportovní dovednosti a nadání, jsou Martina Šíchová a Patrik Svoboda, kteří studují na naší základní škole.

Samozřejmě mají rozvrh učiva přizpůsobený jejich sportovní aktivitě. Mají totiž svůj individuální studijní plán. Ten jim umožňuje se naplno zabývat své sportovní činnosti, ale přitom řádně zvládnout učivo základní školy a být tak plnohodnotně připraven pro studium na střední škole s jakýmkoliv maturitním oborem.

Martina Šíchová, žákyně 9. ročníku, se věnuje aerobiku a s kladenským sportovním klubem Venuše se v prosinci 2009 stala vícemistryní světa v kategorii fitness step.

Patrik Svoboda se věnuje fotbalu a je českými fotbalovými odborníky označován za obrovský talent. Ačkoliv navštěvuje teprve 9. třídu ZŠ, tak si již zahrál v naší nejvyšší fotbalové soutěži, kde hned skóroval a zájem o něj již v takto mladém věku projevily slavné kluby jako je Slavie nebo Sparta.

Všem našim žákům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme úspěšnou sportovní kariéru.

Kromě žáků naši školu úspěšně reprezentují i kantoři. :) Paní učitelka Petra Cífková je mistryní Evropy v karate.


31. ledna 2010