Děti uvítaly prázdniny v zámecké zahradě

Zdroj: Kladenský deník, 30. června 2006

Autor: Zuzana Vlková

Kladno - Magistrát města Kladna nachystal na předposlední den v tomto školním roce pro děti den plný zábavy v zámecké zahradě nazvaný Hurá na prázdniny. "Vzhledem k tomu, že na počátku června je všude mnoho akcí u příležitosti dne dětí, rozhodli jsme se uspořádat vlastní slavnost těsně před vysvědčením. Chtěli jsme tím zpříjemnit konec školního roku a začátek prázdnin. Snažili jsme se, aby program byl zaměřen na co nejširší věkové spektrum dětí. Obzvláště pro ty nejmenší jsme pozvali Michala Nesvadbu, který je u nich velmi populární," uvedla mluvčí magistrátu Petra Kučerová.

V půl desáté dopoledne zahájila program škola kouzel s Harrym Potterem, který spolu s jeho profesorem Brumbálem čarovali před zraky žáků prvního stupně ze základních škol v ulici Zdeňka Petříka v Kladně a v Jenči.

"Děti byly opravdu nadšené, myslím, že některé skutečně věřily tomu, že ten chlapec je Harry Potter. Je mu opravdu podobný. Tohle je poslední akce, již jsme letos pro děti připravili, a bylo jich skutečně hodně. Byli jsme na výletech na Kožově hoře, doberském letišti a začátkem června v Itálii," sdělila třídní učitelka 1.A Alena Vejvarová.

Od 12 do 15 hodin měly děti v prostorách zahrady k dispozici počítače, soutěžily v přírodovědeckých znalostech a malovaly obrázky. "Stanoviště jsme zde měli od poledne a stále u nás někdo byl, ale častěji než děti si své znalosti přišli ověřit dospělí," sdělila ekologická pracovnice z NVES Kladno - Čabárna. Jedním z návštěvníků, kteří si zasoutěžili v rozpoznávání druhů ptáků, byla i šestiletá Terezka Peštová, již doprovázela babička Eva. "Po prázdninách jdu poprvé do školy, budu chodit na jedenácku k Delvitě a už se moc těším. Ještě před tím ale pojedu na tři tábory a s babičkou na hory," uvedla Tereza.

Odpolední program pokračoval od 16 hodin, kdy se představilo kladenské Divadlo Lampion se svou pohádkou O perníkové chaloupce. Po nich přišel na řadu dětmi očekávaný Michal Nesvadba z Kouzelné školky.


7. července 2006