Kladenští policisté ocenili za dobrý skutek tři devítileté dívky

Zdroj: Kladenské listy, 17. září 2018

Autor: redakce

V pondělí 17. 9. 2018 vyšel v kladenských listech článek o žákyních naší školy, které byly oceněny Policií České republiky.

Před 14 dny našly tři školačky v Kladně ztracenou peněženku a bez váhání ji odevzdaly i s celým obsahem na policejní služebně. Také proto, že se nejedná o běžnou záležitost, se policisté rozhodli tento jejich skutek ocenit a pozvali je na policejní služebnu i se všemi jejich spolužáky ze třídy.

Devítileté dívky Veronika, Rozárka a Eliška byly za svůj dobrý skutek v pátek 14. září oceněny na Obvodním oddělení policie Kladno – město jak policisty, tak i redakcí Kladenských listů. A co víc, návštěvu policejního oddělení si užila i celá třída, která s děvčaty dorazila. Děti měly možnost vidět místo, kde policisté přijímají oznámení, prohlédly si také celu předběžného zadržení, poznaly práci techniků, když jim byly sejmuty otisky prstů, a jejich návštěva vyvrcholila prohlídkou policejního vozu. Dívkám osobně poděkoval i vedoucí Obvodního oddělení Kladno – město Michal Strieborný, který potom s žáky pohovořil na téma bezpečnosti.  

„Peněženku jsme našly cestou ze školy, ležela na plotě. Jen jsme se podívaly dovnitř a hned jsme ji odnesly na policii. Potom nám volala maminka holčičky, které peněženka patřila, a děkovala nám. Takže máme teď novou kamarádku,“ řekly oceněné dívky redakci Kladenských listů.

Podle policejní mluvčí Michaely Novákové jde spíše o ojedinělý případ. Za loňský rok kladenští policisté řešili jen dva případy vrácení nalezené věci. „Byli bychom rádi, kdyby dívky v tomto byly příkladem nejen pro svou třídu, ale také pro širokou veřejnost,“ svěřila se Listům mluvčí Nováková.


18. září 2018