Odborná komise opět ocenila nejlepší školní webové stránky

Zdroj: Kladenský deník, 6. února 2014

Autor: Daniela Řečínská

Kladno - Základní a střední kladenské školy měly možnost se přihlásit do už jedenáctého ročníku soutěže WWW škola Kladno 2013 o nejlepší webové stránky kladenských základních a středních škol a nejaktivnější prezentaci na webu Kladno - živě. Úspěšné školy získaly elektronické ceny, které mohou následně využít při výuce, například tiskárny, notebooky, tablety, interaktivní tabule či vizualizér.

Celkem se zapojilo třináct základních a osm středních škol. Jejich webovou prezentaci následně hodnotila odborná porota. V kategorii základních škol komise nejvíce ocenila rozsah informací. Pozadu nezůstala ani prezentace škol, města a originální grafika.

První místo získala Základní škola a Mateřská škola, Zd. Petříka Kladno. Za vítězství dostali deset tabletů včetně speciální úložné skříně.

Jak řekla Kladenskému deníku ředitelka školy Šárka Vostarková, tuto soutěž vyhráli už popáté. "Také díky této soutěži má naše škola už patnáct interaktivních tabulí. Tablety dáme do učebny výpočetní techniky. Máme v plánu dokoupit další, jelikož máme třídu pro třicet žáků," uvedla ředitelka.

Rodiče si podle ní nejvíce pochvalují online zpravodajství z různých výletů. "Teď byli žáci na lyžařském kurzu, takže rodiče měli denně čerstvé zprávy, jakoby tam se svými dětmi byli. Samozřejmě také kvitují, že si mohou na webu najít učivo, když jsou jejich potomci třeba nemocní," uzavřela Šárka Vostarková....


13. března 2014