Soutěž o nejlepší webové stránky škol má své vítěze

Zdroj: Kladenské listy (internetové noviny), 14. února 2011

Autor: Kamila Řebíčková

Během dopoledne proběhlo v budově kladenského magistrátu slavnostní vyhlášení a předání cen výhercům soutěže o nejlepší webové stránky „WWW Škola Kladno 2010“. Slova se ujali sám primátor Dan Jiránek a tajemník Magistrátu Kladno Zdeněk Slepička.

Soutěž, která se se uskutečnila již po osmé, si klade za cíl především podpořit učitele a žáky při tvorbě webových stránek škol, ve využití internetu a jeho možností. Jak zhodnotil primátor Dan Jiránek, jsou tyto moderní komunikační technologie užitečným nástrojem nejen pro školy, pro rodiče dětí, ale zejména žáky samotné. „Jsme si vědomi toho, že tyto moderní technologie budou děti potřebovat i v životě, a později i ve svém zaměstnání, a je důležité, že se kladenské školy v tomto ohledu svým žákům věnují.“

Do soutěžního klání o nejlepší webové stránky se mohly přihlásit všechny základní, střední, vyšší odborné školy v Kladně, včetně uměleckých. Učinilo jich tak 14. Letos byly vyhlášeny celkem tři kategorie, v každé z nich byla oceněna první tři místa, nechyběly ani dvě zvláštní ceny poroty.

Na výherce čekaly opravdu hodnotné ceny

V kategorii A, kde mezi sebou soutěžily školy základní, zvítězila stejně jako loňský rok ZŠ a MŠ v ulici Zdeňka Petříka. Odměnou za skvělé umístění jim byla interaktivní tabule s notebookem a dataprojektorem.

„Soutěže se účastníme prakticky od začátku, respektive letos po šesté,“ popsala Kladenským listům ředitelka školy Šárka Vostarková a dodala: „Máme spoustu dalších novinek, které bychom rádi zrealizovali, takže doufáme, že se do soutěže budeme moci přihlásit i příští rok.“ Škola se přímo specializuje na rozvoj schopností a dovedností v oblasti výpočetní techniky a informatiky a úspěchy sklízí i v dalších, podobně zaměřených soutěžích. „Pokud jde o internetové stránky, tak jsme se asi po půl roce od jejich vzniku dostali mezi sto nejlepších v republice. Dokonce jsme byli několik měsíců v první desítce a ze základních škol jsme byli nejlepší,“ vyjmenoval některé z úspěchů školy Lukáš Jánský, správce stránek a učitel informatiky a fyziky.

A čím si škola 1. místo zasloužila? „V kategorii základních škol byla nejvíce hodnocena zejména profesionální úroveň zpracování školské tématiky, prezentace škol i města Kladna a originální grafika webových stránek. Odborná porota ocenila především rozpracovanost, aktuálnost a užitečnost informací, často poskytovaných i ve vícejazyčných mutacích a bezbariérových přístupech,“ popsal tiskový mluvčí kladenského magistrátu Vilém Frček.

15. února 2011