Ministr školství a primátor mezi kladenskými žáky

Zdroj: Měsíčník Kladno, 1. října 2010

Autor: Ing. Dan Jiránek

Rozhodně není běžné, aby některou z kladenských základních škol navštívil ministr školství. Stalo se začátkem září. Výuku v ZŠ Zd. Petříka zpestřila návštěva ministra školství Josefa Dobeše a primátora Dana Jiránka.

Ta návštěva nebyla náhodná. Josef Dobeš zavítal do jedné z kladenských základních škol proto, aby poblahopřál zdejším učitelům a dalším zaměstnancům školy k úspěchu v projektu "EU peníze školám". Cílem projektu je zvýšit kvalitu vzdělávání a to především díky moderním vyučovacím pomůckám a metodám. Na zatraktivnění vyučování získala škola 1,5 milionu korun.

"Je vidět, že žádosti o dotace a práce na projektech má škola dobře zažité, tedy uspět v projektu EU peníze školám pak pro ni bylo o to jednodušší," chválil ministr školství Josef Dobeš.

"Základní školy v Kladně mají obecně velmi dobrou úroveň a spolupracují s městem na mnoha projektech. Škola v ulici Zdeňka Petříka patří k nejaktivnějším," dodal primátor Dan Jiránek, který se jinak netajil radostí z toho, že má Kladno tak výborné školy.

ZŠ Zd. Petříka má propracované internetové stránky, což vítají zejména rodiče. To proto, že se přes web dostanou rychle k momentálnímu prospěchu svého dítěte, mohou si z domova stáhnout aktuálně probírané učivo, seznámit se s rozvrhem hodin nebo elektronicky omluvit nepřítomnost žáka. Za originálnost, aktuálnost a užitečnost poskytovaných informací na webových stránkách dostala škola loni od vedení města ocenění WWW škola Kladno 2009.

Bylo by jen dobré, kdyby na zdejší zkušenosti navázaly další kladenské základky. Město spravuje celkem 15 základních škol a jednu speciální. Letos do jejich jednatřiceti prvních tříd nastoupilo 690 žáků.


30. září 2010