Do rekonstrukce škol město investuje přes 8 milionů korun

Zdroj: Kladenský deník, 21. července 2009

Autor: Zuzana Vlková

V Základní škole v ulici Zd. Petříka v Kladně se děti dočkají nové tělocvičny a kuchyňky.

Letní období je obvykle časem, kdy se v mateřských a základních školách provádějí největší opravy. Ty nejvýznamnější se odehrávají v ... Základní škole v ulici Zd. Petříka.

...

Pravděpodobně největšího překvapení se po prázdninách dočkají žáci Základní školy v ulici Zd. Petříka. "Řemeslníci pracují na nových sociálkách a předělávají i další prostory, které poté budeme malovat. Udělali jsme úplně novou třídu a vybudovali kuchyňku. V minulosti už jsme sice od výuky základů vaření upustili, ale děti o to mají velký zájem, tak jim chceme vyhovět," uvedla nová ředitelka školy Šárka Vostarková.

Škola za dva roky oslaví sté výročí svého založení a její vedení postupnými rekonstrukcemi chce zařízení přivést do dalšího století v novém kabátu.

"Téměř ve všech učebnách už máme nové pylonové tabule, které jsou naprosto skvělé na údržbu. Navíc jsou lepší i z hlediska bezpečnosti, protože nemají jako protiváhu ty staré betonové kvádry," popsala ředitelka.

S největší rekonstrukcí se tu začalo už 1. června. Té se dočkala stará tělocvična, kterou využívají především dívky na gymnastiku.

"Pro tyto účely byl prostor nevyhovující. Když jsme odkryli starou parketovou podlahu, vyskytl se problém. Zjistili jsme, že přímo prostředkem vedou teplovody. Kvůli pokládce nové podlahy jsme je museli vést jinudy, a to se díky ochotě ze strany města podařilo," uvedla Vostarková.

Podle jejich slov si škola na novou tělocvičnu ze svých zdrojů ušetřila 100 tisíc korun. "Město Kladno nám poskytlo asi 200 tisíc a 180 tisíc se nám podařilo získat z dotací Středočeského kraje," doplnila. Celkově město Kladno do této školy investovalo zhruba 2,8 milionu korun.


3. srpna 2009