Lékaři: S otužováním dětí pokračujte, ale nyní nezačínejte

Zdroj: Kladenský deník, 8. ledna 2009

Autor: Zuzana Vlková

V Mateřské škole při Základní škole v ulici Zd. Petříka v Kladně zvolili na podzim pro děti jinou zdraví prospěšnou metodu, ale na oblíbené plavání se už také chystají.

"Začínáme až 11. února, ale na podzim jsme s některými dětmi chodili do solné jeskyně. Na cesty k bazénu už ale teď máme smluvený autobus, takže s mokrými hlavami rozhodně nikde chodit nebudou. Plavat ale mohou až ti zdatnější a šikovnější, tedy spíše předškoláci, kteří už nemají problém s tím se obléknout nebo si vysušit vlasy," řekla vedoucí učitelka Mateřské školy Zd. Petříka v Kladně Ivana Zemanová.

Ani ona tedy není zastáncem názoru, že by děti v mrazivém počasí měly být pouze zavřeny ve školce. Na procházky s nimi tedy učitelky chodí, ale je pravda, že když se teploměr blíží k deseti stupňům pod nulou nebo hodně sněží, zůstanou raději v budově či vycházku zkrátí na necelou půl hodinu. "Vždycky jsou v pohybu, aby jim nebyla zima. Buď chodí nebo sáňkují, ale rozhodně se nestane, že by jen tak postávaly na zahradě," doplnila Zemanová.


19. ledna 2009