Kroužek Malí táborníci - 3. výprava

3. výprava - nevýprava

V sobotu 13. 12. se uskutečnilo další setkání Malých táborníků. Máme rádi přírodu a vše, co do ní patří, a proto jsme se rozhodli, že v předvánočním čase uděláme dobrý skutek a zajistíme dostatek potravy ptáčkům v okolí školy (co kdyby náhodou napadl sníh?!).

Děti si do školy přinesly zrníček, že by to stačilo na celou zimu, a s velikou vervou se pustily do vyrábění krmítek. Protože se už brzy má narodit Ježíšek, pouštěli jsme si koledy, aby nám práce šla líp od ruky. Všem se krmítko povedlo (věřím, že také Natálce už krmítko doma funguje). Teď už jen doufáme, že naše krmítka, která jsme pověsili do parku vedle školy, brzy objeví spousta druhů ptáčků, o nichž jsme si dnes ve třídě povídali. Ukázali jsme si totiž na obrázcích různé druhy sýkorek, zvonka, dlaska, hýla, strakapouda, sojku i straku a při povídání o pomoci zvířátkům jsme se dokonce dostali i na vodní ptactvo, zajíce, srnky, ježky, netopýry i jinou havěť.

Veliká pochvala patří několika dětem, které se bez říkání pustily do úklidu kuchyňky, která se v jednu chvíli zdála být neukliditelná, a všechna zrníčka a všudypřítomnou mastnotu zdolaly. Holky, děkuju.

Schůzka se jednoznačně vydařila.


13. prosince 2014