Jak jsem potkal ďábla

Dne 19. 1. 2022 jsme zhlédli divadelní představení „Jak jsem potkal ďábla“ v Městském divadle Kladno. Představení bylo určeno pro žáky 2. stupně. Tato inscenace je poctou Otu Pavlovi, jehož život je spjatý s oblastí Kladenska. Pojednává jak o jeho životě a díle, tak o jeho nelehkém životním osudu, který byl poznamenán druhou světovou válkou, nástupem komunismu a psychickými problémy a traumaty. Zpětná vazba žáků byla převážně pozitivní, v mladších ročnících bylo třeba připomenout osobnost Oty Pavly, popř. dovysvětlit obsah inscenace. 

Žáci se v divadle chovali příkladným způsobem, nezapomněli na zásady slušného chování. Organizátoři divadla si žáky velmi chválili, ocenili zejména jejich slušné chování nejen při příchodu do divadla, ale také v průběhu představení. Je potřeba také vyzdvihnout módní outfit většiny žáků. Mnozí z nich se oblékli do společenského obleku, u některých chlapců nechyběla kravata, u dívek pak šaty či sukně. 

Podporovat a pěstovat kulturu u žáků budeme určitě i nadále, doufejme, že se nám podaří navštívit divadlo ještě v průběhu 2. pololetí. 


25. ledna 2023