Školní výlet 7.B do Klatov

V termínu od 16. do 18. 6. 2019 jeli žáci 7.B na výlet do Klatov.

První den

Po příjezdu do Klatov jsme prošli celým městem z nádraží do hotelu Rozvoj. Hotel jsme měli moc pěkný. Všude bylo čisto, výborně vařili a personál byl moc příjemný. Po našem ubytování jsme navštívili Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše. Kromě stálé expozice jsme si mohli prohlédnout výstavu pexesa. Na závěr prohlídky nám paní průvodkyně pustila několik skladeb z orchestrionu. Po prohlídce muzea jsme šli do barokní lékárny U bílého jednorožce. Při hodinové prohlídce jsme se mimo jiné dozvěděli, že jsou pouze 3 lékárny na světě v tomto kompletním zachování. Po prohlídce lékárny jsme šli na večeři, a pak už jsme zůstali na našem hotelu.

Druhý den

Po snídani jsme šli do klatovských katakomb. Jejich relativně nedávná rekonstrukce je opravdu vydařená, a tak se nám návštěva katakomb moc líbila. Škoda jen, že jsme nemohli navštívit jezuitský kostel na náměstí, který právě prochází rekonstrukcí, která má být dokončena do konce roku 2020. Po katakombách měli žáci rozchod na náměstí. Ještě před obědem jsme stihli navštívit muzeum skla Pask. V muzeu se nás ujala milá paní průvodkyně a velice poutavě nám představila místní unikátní sbírku. Po obědě jsme vyrazili do místního aquaparku, ze kterého byli žáci nadšení. Zde jsme strávili 2 hodiny. Cestou zpět jsme se zastavili na nákupy a pokračovali do Mercandinových sadů, kde je krásná kolonáda a stezka korunami stromů. Ta byla ovšem zavřená, a tak jsme si museli vystačit s prolézačkami pro malé. Ze sadů jsme šli rovnou na večeři. Po večeři jsme navštívili multifunkční hřiště místního gymnázia, kde si žáci zahráli fotbálek, basket a vybíjenou.

Třetí den

Poslední den jsme ráno navšívili Černou věž, odkud je krásný výhled na Klatovy, a pak jsme šli na nádraží. Cestou jsme se zastavili na vodním hradě Švihov a odtud směřovali na Kladno. Cesta byla dlouhá, neboť kvůli problémům na trati jsme museli jet několika spoji navíc. Do Kladna jsme nakonec dorazili o hodinu později. Přesto se podle reakcí žáků výlet hodně povedl a návštěvu Klatov jsme si moc užili.


22. června 2019