Turnaj v malé kopané

Postup do okresního finále v malé kopané

Dne 31. 3. 2008 se konala dohrávka základní skupiny v malé kopané starších žáků. Této sportovní akce se zúčastnili také vybraní žáci naší školy - Havlůj Dominik, Havlůj Roman, Kaizr Dominik, Konrád Dominik, Křečan Dominik, Novotný Tomáš, Nykl Jaroslav, Rohusch Marek, Svoboda Patrik a Vlček Zbyněk.

Pět přítomných týmů se utkalo o dvě postupová místa do okresního finále. První zápas sehrál náš tým proti 11. ZŠ a odnesl si z tohoto duelu výhru 2:1 a tedy i první tři body do celkového skóre.

Ve druhém zápase nás čekal favorizovaný tým ze Stochova, který nakonec, po velmi vyrovnané hře, svoji roli výhrou 3:2 potvrdil.

Do třetího zápasu proti 1. ZŠ jsme nastupovali s vědomím, že případná prohra nám definitivně zavře postupovou cestu. Nervozita se na týmu podepsala. Výsledek 2:2 nám však přinesl alespoň jeden bod a s ním i naději na postup.

Náš poslední zápas proti 8. ZŠ jsme zabojovali a vyhráli ho vysokým skóre 6:1. Ani teď však nebylo rozhodnuto a museli jsme čekat na poslední zápas, který rozhodoval o našem dalším „bytí či nebytí“ v tomto turnaji. Nerozhodný výsledek tohoto duelu nám zajistil 2. místo ve skupině a s ním i vytoužený postup do finále, které se uskuteční 22. dubna.


1. dubna 2008