Škola v přírodě

Škola v přírodě se konala v termínu od 11. do 17. 6. 2016 v rekreačním středisku Stará Živohošť.

Adresa: Rekreační středisko Stará Živohošť, Živohošť E46, 262 03 Chotilsko. 

Během školy v přírodě probíhalo tradiční online zpravodajství. Žákům jste mohli posílat emaily, které byly vytištěny a žákům předány.

 

1. den - sobota

Sraz žáků 5. - 9. ročníků byl v 8.30 hodin. Vše proběhlo podle plánu a autobusy vyjely od školy v 9.02 hodin.

Při příjezdu na školu v přírodě byla rodičům odeslána automatická sms zpráva. Cesta proběhla v pořádku. Do Staré Živohoště jsme dojeli v 10.30 hodin. Žáci 5. až 9. ročníků jsou již ubytováni. Při příjezdu trochu poprchávalo, ale nyní je polojasno a občas svítí sluníčko.

K obědu jsme měli kuřecí vývar a vepřové na paprice s těstovinami nebo houskovým knedlíkem podle toho, co kdo chtěl. Jako dezert jsme měli na výběr pomeranč a meloun.

Po obědě následoval polední klid, a pak vycházka po areálu. Zahrái jsme si nějaké míčové a počkali do 16.00 hodin, kdy přijeli žáci 1. stupně.

Sraz žáků 1. - 4. ročníků byl ve 14.00 hodin, autobusy odjely ve 14.38 hodin. Žáci 3. ročníku přijeli v 15.47 hodin, ostatní žáci pak v 16.03 hodin. Následně se všichni ubytovávali a vybalili si věci. Rodičům byla zaslána automatická sms zpráva.

Před večeří proběhla prohlídka areálu, který je opravdu velice rozlehlý. Některé třídy se šly podívat ke slapské přehradě. Nyní probíhá večeře. Je nás tolik, že nám každé jídlo trvá 2 hodiny, než se všichni vystřídají. Naštěstí mají třídy samostatné programy, takže se nemusí čekat na ostatní. Večeře tedy začala v 17.45 hodin nejmenšími a končí v 19.45 největšími. V tuto dobu by již měli být všichni najedení. K veřeči je zeleninové rizoto s kuřecím masem, sypané sýrem.

Před večeří i po večeři probíhají různé hry na hřišti. Po večeři mají třídy různý program. Hodně žáků projevilo zájem o finále soutěže "Hlas" a někteří také o fotbal. Těmto zájemcům dnes vyhovíme, i když bychom chtěli v případě dobrého počasí trávit maximum času venku. 

První emaily, které přišly jsme předali. Po večerce vložíme několik málo fotografií, ale více jich bude až zítra. Dnes jsme hlavně vybalovali.

Večerku měli žáci 1. - 3. ročníku od 21.00 hodin, 4. - 5. ročníku od 21.30 hodin a 6. - 9. ročníku od 22.00 hodin.

 

2. den - neděle

Počasí nám zatím docela přeje. Celý den bylo pod mrakem nebo polojasno. Teprve kolem 17. hodiny začalo vydatně pršet, ale za půl hodiny bylo po všem.

Snídani jsme měli formou švédských stolů. Na výběr byly salámy, sýry, cornlakes, mléko, čaj, šťáva, džus

Zatím jsme vytiskly 138 emailů, které průběžně předáváme. Dnes také začala soutěž v bodování úklidu pokojů.

Včera se stihli vyfotit jen prvňáčci. Fotografie naleznete ve Fotogalerii ZŠ.

K obědu jsme měli brokolicový krém s krutony a rajskou omáčku s hovězím masem a na výběr těstoviny nebo houskový knedlík. Každý den je také svačina a to vždy v 10 a 15 hodin. Dnes byla broskev, ovocný jogurt a pečivo. Pití mají žáci k dispozici nonstop.

Žáci 4. a 5. ročníku se zúčastnili turnaje v bowlingu.

Žáci 9. ročníku byli na pěkném turistickém výletě po okolí. Většinu cesty jsme šli stezkou prof. Drtiny až na rozhlednu nesoucí jeho jméno, ze které byl krásný výhled po okolí. Cestou zpátky jsme se zastavili na statku Malčavy, kde jsme se náhodou potkali s hercem Vaškem Vydrou. Celkem jsme ušli 15 km. Ti, kteří jsou zvyklí na turistiku, si výlet užili, ostatní přežili. :-)

Ostatní žáci měli dopoledne aktivity s třídními učiteli a odpoledne hráli outdoorovou hru. Žáci si vytvořili týmy a po fárborkách značené stezce plnili úkoly. Organizačně pomáhali žáci 8. ročníku, ostatní soutěžili.

K večeři máme sekanou s bramborovou kaší a okurkou.

Večer proběhla soutěž v karaoke. Máme přihlášeno 50 zpěváků, takže bude soutěž pokračovat i některý další den. Z karaoke máme natočené také video.

Díky soutěži se nám trochu posunula večerka. Fotografie jsme vložili do Fotogalerie ZŠ. Videoukázku z karaoke zpracujeme ráno před snídaní.

 

3. den - pondělí

Ráno jsme se probudili do zatažené oblohy a dopoledne mírně pršelo. Na pláštěnku to ale nebylo. K snídani jsme měli opět švédské stoly.

Dnešní den je v duchu ekologie. Dopoledne byla pro žáky připravena ekologická soutěž na stanovištích, ekologické malování a letové ukázky dravců. Dopoledne byla odstávka elektrického proudu. Proto se nám trochu pozdržely zprávy a emaily, ale vše se již vytisklo. Celkem 286 emailů.

K obědu jsme měli zelnou polévku s uzeninou a hovězí guláš s houskovým knedlíkem nebo těsovinami. Vaří nám tady moc dobře. Porce jsou velké a výběr bohatý - i zelenina a ovoce nechybí.

Vysvitlo sluníčko, a tak šly některé třídy po obědě do bazénu. Odpoledne jsme dokončili ekologickou soutěž a dívali se na kynologické ukázky z výcviku psů.

Do Videogalerie ZŠ byla vložena videoukázka z karaoke.

K večeři jsme měli zapečené těstoviny s uzeným masem a okurkou. Po večeři se promítaly filmy s ekologickou tématikou "Pí a jeho život" nebo "Koupili jsme ZOO".

Některé třídy šly po večeři opékat vuřty.

Večerka byla jako obvykle pro 1. - 3. ročník ve 21.00 hodin, pro 4. - 5. ročník ve 21.30 hodin a pro 6. - 9. ročník ve 22.00 hodin. V tuto dobu již mají být všichni vykoupaní a v posteli.

 

4. den - úterý

Hezký slunečný pozdrav do Kladna. Do Fotogalerie ZŠ jsme přidali téměř 300 nových fotek.

K snídani jsme měli opět švédské stoly.

Dopoledne měli žáci program se svými třídními učiteli.

K obědu jsme měli hovězí vývar a vepřové se zelím nebo špenátem a bramborovým knedlíkem.

K svačinám byl meloun, pomeranč, banán a sušenka.

Odpoledne šli někteří žáci na turistický výlet a někteří se účastí sportovních her v areálu školy v přírodě. Výběr je široký - tenis, stolní tenis, volejbal, přehazovaná, kriket, softbal, petanque, fotbal, přelézání obručí a další. Počasí bylo celý den moc pěkné. Polojasno nebo slunečno, teplota odpoledne 25°C. Několik tříd mělo dnes turnaj v bowlingu a některé třídy šly do bazénu.

K večeři jsme měli kuřecí směs po čínsku s rýží.

Po večeři proběhla soutěž "Amálka má talent".

Emaily průběžně tiskneme a předáváme. Nejčastěji po snídani, obědě a večeři. Ty večerní však menším žákům většinou dáváme až ráno, aby se jim v noci nestýskalo.

 

5. den - středa

Dobré ráno do Kladna. Dnes máme zataženo a mírně prší.

Do Fotogalerie ZŠ jsme přidali 128 fotek ze včerejšího dne. V noci proběhla noční stezka odvahy. Zúčastnili se jí všichni, které se podařilo vzbudit. :-)

Videoukázku ze soutěže "Amálka má talent" zpracujeme v průběhu dne.

K snídani formou švédských stolů byly opět sýry, salámy, šunka, párečky, ale i cornflakes, jogurt či mléko.

Dopoledne měly třídy program s třídními učiteli a opět pokračuje turnaj v bowlingu.

K obědu jsme měli gulášovou polévku a milánské špagety.

Odpoledne přestalo pršet a bylo krásně slunečno. Všichni jsme se tedy přemístili ven. Opět probíhaly sportovní aktivity.

K večeři jsme měli kuřecí řízečky s bramborem.

Večer byla diskotéka, karneval a dokončení soutěže v karaoke.

Fotografie z dnešního dne nahrajeme zítra po snídani a snad zbyde čas i na zpracování videa.

 

6. den - čtvrtek

Dobré ráno do Kladna.

Do Fotogalerie ZŠ jsme přidali fotky ze včerejšího dne. Do Videogalerie ZŠ byla vložena videa ze soutěže "Amálka má talent" i z karnevalu, diskotéky a pokračování karaoke.

K snídani jsme měli tradičně švédské stoly.

Dopoledne byly třídy se svými učiteli. Někdo šel na výlet, jiní trénovali na akademii, hráli softball, turnaj v bowlingu, zkrátka vše, co během týdne ještě nestihli.

K obědu jsme měli slepičí vývar s játrovými knedlíčky a srbské rizoto se sýrem a okurkou.

Odpoledne proběhla poslední velká soutěž. Plnění různých úkolů na jednotlivých stanovištích a proměňování získaných bodů za ceny. Do této soutěže jsme organizačně zapojili žáky 9. ročníku a částečně i 8. ročníku. Menším žákům se soutěž líbila, a tak si myslíme, že se povedla. Musíme moc pochválit starší žáky, kteří soutěž připravovali. Vymysleli přes 35 stanovišť a úkolů a naprosto perfektně jimi provázeli soutěžící.

Po soutěži se šly všechny třídy koupat do bazénu se slanou vodou. Počasí i voda tedy byly jako u moře. :-)

K večeři jsme měli vepřové na smetaně s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Večer přišla bouřka a začalo pršet, ale to nám v našem programu nevadí. Po večeři proběhla závěrečná diskotéka, finále soutěže "Amálka má talent", vyhodnocení bodování pokojů a závěrečné ukončení.

Za celou školu v přírodě jsme zatím vytiskli 930 emailů. Do Fotogalerie ZŠ jsme přidali další fotky z dnešního dne a do Videogalerie ZŠ jsme přidali videoukázku z dnešního dne.

 

7. den - pátek

Autobusy se žáky 1. - 4. ročníků vyjely v 10.24 hodin. Žáci přijeli ke škole je v 11.50 hodin. Rodičům byla zaslána automatická SMS zpráva.

Vzhledem k počasí jsme zavazadla nakládali, jak to šlo. Takže je možné, že kufr Vašeho dítěte bude v jiném autobuse, než ve kterém jede. Prosíme rodiče, aby neparkovali na křižovatce ulic Zd. Petříka (u hasičů) a Čermákova (před vchodem do školy), aby autobusy mohly zajet až před vchod.

Žáci 5. - 9. ročníků jsou po obědě a připraveni k odjezdu.

Autobus se žáky 8. a 9. ročníků vyjel ve 14.04 hodin ze Staré Živohoště. Ostatní vyjíždí o 5 minut později. Žáci 8. a 9. ročníků přijeli ke škole v 15.23 hodin, ostatní žáci v 15.41 hodin. Automatické SMS zprávy byly odeslány.


20. června 2016