Beseda s Městskou policií Kladno - 4. ročník

Ve dnech 1. a 2. 3. 2016 zorganizovala Městská policie Kladno pro žáky 4.A a 4.B přednášku na téma "Dopravní výchova". Informace k tomuto tématu žáci zaznamenali v tomto školním roce již dvakrát - jako teoretický doplněk k jízdě na kole.

V přednášce Městské policie si žáci zopakovali dopravní značky a vybavení cyklisty. Měli si uvědomit situace, kdy je člověk chodcem a kdy řidičem. Policistky, které přednášku prováděly, žákům připomněly důležité pomůcky, bez kterých by neměl cyklista vyrazit na silnici a zdůraznily význam různých bezpečnostních opatření. Tyto akce, které byly pro žáky připraveny během celého školního roku (v dubnu vše završí ještě jednou návštěvou dopravního hřiště), mají bezesporu význam, neboť dovršením hranice 10ti let (a to je právě tento školní rok) se stanou žáci při jízdě na kole samostatnými účastníky silničního provozu. Prevence je tedy na místě. Přednáška byla vedena interaktivní formou a kromě dvou policistek, které ji připravily, doprovázel celou akci plyšový maskot –pes eMPí, kterého žáci již důvěrně znají z loňského roku.

Témata zaměřená na problematiku bezpečnosti nejsou v ŠVP pro tento školní rok pro žáky 4. ročníků obsažena, avšak z hlediska bezpečnosti jsou jistě významná a důležitá. Takže čtvrťáci: "Mnoho šťastných kilometrů".


4. března 2016