Poznávací zájezd do Velké Británie

Ve dnech 11. - 15. září se někteří žáci naší školy zúčastnili poznávacího zájezdu do Londýna a okolí. Po strastiplné noční cestě přes Německo, část Belgie a Francie jsme konečně dorazili do Calais, kde jsme se nalodili na trajekt, který nás přepravil do Doveru. První zastávkou na ostrově se stal Greenwitch se svým nultým poledníkem a pak už nás uvítal samotný Londýn a s ním prohlídka Toweru, Tower Bridge, městské části plné bank, St. Paul Cathedral, přešli jsme přes Temži po mostě Milenium k Shakespearovu Globe divadlu.

Druhý den jsme částečně strávili na anglickém venkově a navštívili Stonehenge a Avebury s jejich tajemnými kameny. V odpoledních hodinách nás autobus převezl do města Oxford, slavného svou nejstarší britskou univerzitou.

Následující den jsme se opět vrátili do hlavního města, kde jsme se kvůli velkým vzdálenostem museli přepravovat londýnským metrem (mj. naše je hezčí). Větší část výpravy navštívila muzeum voskových figurin Madame Tussauds, zbytek pak muzeum Sherlocka Holmese na Baker Street. Další zajímavosti jako Big Ben, Westminster, Buckingham Palace (královna nám nezamávala, potvůrka) jsme pak zhlédli společně. S městem jsme se rozloučili z London Eye, obrovského vyhlídkového kola na Temži. Zpáteční, převážně noční, jízda domů už proběhla v poklidu. Za námi zůstal jen Londýn, krásné slunečné počasí, nám zbyly jen vzpomínky a bolavé nohy.


19. září 2007