České Vánoce Josefa Lady

Dne 2. 12. 20015 byla 3. A, B a 4. A, B v divadle Lampion na představení České Vánoce Josefa Lady. Autoři hry využili ladovských kreseb jako kulis a ve stejném stylu byly vyrobeny i loutky. Herci plnili zároveň i funkci hudebníků a doplňovali děj hrou na nástroje používané v lidové kapele – zpívali vlastní písně souznící s obsahem představení. Děj byl koncipován jako „procházka adventním časem“ (sv. Martin, Mikuláš) a končil narozením Ježíška. Zároveň se také opíral o reálie související se životem Josefa Lady (Hrusice). Představení bylo hezké a žákům se líbilo, v některých navodilo i vánoční atmosféru.

Žáci po ukončení představení navštívili vánoční trh města Kladna na náměstí Starosty Pavla, prohlédli si stánky s vánočním zbožím, vyfotili se u ozdobeného stromu a nahlédli na nově zbudované kluziště.

Volba představení byla v souladu se školním vzdělávacím programem, kdy se v čítankách i ve výtvarné výchově tvorba Josefa Lady probírá a to v obou ročnících. Představení i procházka trhem byla pro žáky jistě zpestřením a vhodným doplněním učiva.


4. prosince 2015