Odznak všestrannosti olympijských vítězů

V úterý 29. 4. 2014 na Sletišti se konalo okresní kolo soutěže ODZNAK VŠESTRANNOSTI OLYMPIJSKÝCH VÍTĚZŮ (OVOV).

13 chlapců a děvčat ze Staré Amálky změřilo své síly se svými vrstevníky z dalších sedmi škol. Zúčastnili se jednak soutěže osmičlenných koedukovaných družstev, jednak závodu jednotlivců.

Všichni závodníci soutěžili v šesti disciplínách - sprint 60 m, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo, trojskok, kliky a běh na 1000 m. Bližší informace k disciplínám OK 2014 na www.ovov.cz/o-projektu/pravidla Aktuální bodovací tabulky na www.ovov.cz/bodovani/bodovaci-tabulky.

Dařilo se jim podávat velmi dobré výkony. Bohužel naše slabina byla v nízkém věkovém průměru členů družstva, neboť s ostatními týmy osmáků a deváťáků udatně bojovali naši páťáci!!!, šesťáci!!, sedmáci! a osmáci. Jejich výkony nakonec v celkovém součtu stačily jen na předposlední sedmé místo.

Měli jsme však zastoupení i v soutěži jednotlivců, kam se navíc do konečného pořadí započítávali se svými výkony i všichni jednotliví členové družstev. Zde nás konečné výsledky potěšily. V kategorii chlapců ročník narození 2004 obsadili Jakub Klouček a Hugo Hübner první a druhé místo a postupují do krajského kola stejně jako Jan Burant, který vyhrál kategorii chlapců narozených r. 2002. Na stupně vítězů se dostala i Agáta Placatková (r.2002). Bohužel na kraj postupují pouze závodníci z prvních dvou míst ve své kategorii a Agáta získala „jen“ bronz. Měli jsme ale smolná čtvrtá, pátá místa.  

Všem závodníkům gratulujeme k pěknému umístění, hodnotným výkonům a mnohdy i k překonání sebe sama (hlavně při běhu na 1000 m).

 

Jednotlivci:  Hugo Hübner, Jakub Klouček, Erik Šverčič, Kristýna Ručková, Agáta Placatková

Družstvo: Kateřina Zajícová, Tereza Kachlířová, Henryka Najšelová, Andrea Kracíková, Jan Burant, Karel Červenka, David Kroc, Michal Linhart


30. dubna 2014