Den dětí

Dne 31. 5. všichni žáci naší školy oslavili Den dětí. Počasí nám bohužel nepřálo, a tak si každá třída zvolila svůj program. Některé třídy navštívily kino Hutník, jiné
si zasportovaly v tělocvičně, další šli na výlet do Lidic, Nižboru nebo dolu Mayrau, někdo šel na bowling nebo zůstal ve škole a vyráběl jezdící elektrické roboty nebo hrál divadlo.

 

Reportáž z Nižbora

31. května jsme vyjeli se čtvrtými ročníky do Nižbora, kde jsme navštívili tamější zámek. Námi objednané slunečné počasí však nevyšlo, probudili jsme se do zataženého deštivého dne. V Nižboře nás přivítala z břehu vylitá řeka Berounka, kterou jsme naštěstí mohli pozorovat jen shora. Na zámku byl pro žáky připraven program, kterým jsme se vrátili zpět do doby pravěku. Žáci nahlédli do tajů antropologie, sestavili z daných vykopávek kostru lidského těla, poté si ručně rozdrtili obilí k přípravě obilné placky, kterou si poté upekli a namazanou marmeládou či jen osolenou s chutí snědli. Během dopoledního programu dále navštívili kováře, stříleli z kuše a prohlédli danou expozici zámku. V závěru programu stihli všichni nakoupit suvenýry a dárky pro rodiče a příbuzné. I přes nevlídné počasí si žáci program na zámku velmi užili.

Všechny děti oslavily svůj svátek tedy volným dnem.


31. května 2013