Spolupráce s naší mateřskou školkou

V letošním školním roce jsme se rozhodli věnovat více pozornosti mateřské školce, která je součástí našeho subjektu. Chtěli jsme děti naladit, aby se do školy těšily, a rodiče informovat o tom, co naše škola nabízí.

Žáci ZŠ v rámci praktických činností  docházejí do školky a s malými dětmi si hrají a předvádějí, co dokáží. Takže společně malují, vyrábějí různé výrobky, povídají si, soutěží.

Na třídní schůzku MŠ, která proběhla 1. 11. 2006, tentokráte přišlo i vedení ZŠ. Cílem bylo rodiče seznámit s chodem a vybaveností školy, s možností zájmových aktivit a pozvat je na návštěvu a prohlídku školy. K nahlédnutí byla připravena i fotodokumentace. Dokonce v průběhu třídní schůzky mohly děti MŠ za pomoci děvčat ze ZŠ vyrábět roztomilé maličkosti z přírodnin, které podzim a fantazie nabízejí.

8. 11. 2006 přišly děti MŠ se svými paní učitelkami na prohlídku základní školy. Viděly jídelnu, šatny, tělocvičnu. Nahlédly do 1. třídy a prošly se budovou. Nakonec jim byla promítnuta pohádka v učebně fyziky na interaktivní tabuli. Tolik zážitků!

Plánujeme další aktivity. Máme stále co nabídnout. Co takhle využít keramické dílny a pece? A víte, že přijde Mikuláš? S dárečky na Vánoce taky pomůžeme.

Na takovou školu může rodič bez obav své dítě přihlásit a neudělá chybu.


10. listopadu 2006