Škola v přírodě 2009 - Růžená u Písku

V termínu 15. - 22. 5. 2009 byli žáci 1. a 2. stupně na Škole v přírodě. Letos jsme opět odjeli do rekreačního arélu "Růžená u Písku".

Počasí se nám povedlo, žádné závažné úrazy ani nemoci nebyly, a tak si to děti i učitelé užili.

Během pobytu se o nás hezky staral místní personál, pití a chutného jídla měly děti dostatek a s vychovateli si dobře rozuměly.

Dopoledne probíhala pestrá výuka. Za pěkného počasí žáci při hodině přírodopisu pozorovali místní faunu a flóru, v hodinách fyziky např. vyráběli obří bubliny a v angličtině měli připraveny různé soutěžní aktivity.

Odpoledne žáci trávili volný čas s vychovateli. Chodili na procházky do okolí, hráli nepřeberné množství nejrůznějších her, soutěží, sportovních akcí nebo si uspořádali zábavný program formou scének, představení a diskotéky.

Ke konci týdne jsme byli na výletě v Táboře. Prohlédli jsme si historické centrum, navštívili táborské podzemí, muzeum a zbytky opevnění. Čas nám zbyl i na drobné nákupy.

Pro zpestření celého pobytu jsme spolu s vychovateli připravili i noční hru, která se setkala u velkých i malých s příjemným ohlasem.

Už teď se žáci těší, až příští rok zažijí další nová dobrodružství.

 


29. května 2009