Ekologické přednášky od Vojty Kotě

Od pondělí 3.4. do středy 5.4. 2023 probíhaly ekologické přednášky pro žáky z 2. stupně, které přednáší náš bývalý žák - Vojtěch Kotě. Témata jsou pro každý ročník jiná. Pro 6. ročník byla tématem "Australská fauna", sedmáci vyslechli "Zajímavosti o jedovatých zvířatech" celého světa od bezobratlých až po savce, žáci 8. ročníku porovnávali "Evoluci jednotlivých zajímavých živočichů". Deváťáci mají téma "Jaká byla moje cesta?", kde Vojta vypráví, co ho během života ovlivnilo a nasměrovalo k nynější práci.

Velice zajímavé a poutavé vyprávění je spojeno s obrázky a možností si pohladit agamu vousatou, strašilky a sloní zub, které Vojta přivezl s sebou.

Žákům se přednášky velice líbily, rádi si pohladili a pochovali agamu.

Dne 11. 4. v prvních třídách Vojta Kotě velmi zajímavě vyprávěl o záchraně zvířat na celém světě. Ukazoval, jak některá zvířata trpí neekologickým chováním lidí a vyprávěl zajímavosti z vlastní praxe při ošetřování zvířat v Zoo. Děti si mohly pohladit agamu fousatou, prohlédly si sloní zuby, vajíčko pštrosa Emu a podívat se na strašilku, která je jedním z největších zástupců říše hmyzu. Přednáška byla velice poutavá a děti se zájem poslouchaly.


6. dubna 2023