Výlet do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem

Ve dnech 17. a 18. 10. 2011 jsme navštívili ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Cesta autobusem byla bezproblémová. V autobuse jsme se nasvačili, vzali si nějaký ten pamlsek, napili se a po půl 11 jsme dorazili k ZOO.

Nejprve jsme si šli v ZOO prohlédnout krásné šelmy, u tygrů se nám moc líbila 2 krásná mláďata, a pak jsme zavítali i do několika pavilonků. Zajímavé pro nás bylo zvířátko okapi. Velice krásný byl i veliký hroch a také opice. Nemůžeme opomenout i 3 velké slony a spoustu kopytnatců.

Při projížďce vláčkem v barvě zebry jsme si pak prohlíželi žirafy, zebry, velbloudy, nosorožce, buvoly, lvice, vodní ptáky a jiná krásná zvířata.

Obědvali jsme ve velice pěkné restauraci „U Lemura“, kde jsme měli velmi dobrou polévku – hovězí vývar, - kuřecí řízek s bramborem a k tomu džus. Moc nám tam chutnalo a obsluha byla velice milá.

Po obědě jsme se šli podívat na krásné ptáčky, a pak do krásného pavilonu, kde jsme viděli nádhernou džungli s vodopádem, ptactvem a opicemi. Jedna z nich na nás dokonce klepala na sklo a nám se to moc líbilo.

Užili jsme si na tomto výletě spoustu srandy, viděli jsme spoustu zvířátek a to i hodně z blízka a výlet se nám moc líbil.


24. října 2011