Jaro a Velikonoce ve školním klubu

Jaro do našeho oddělení vstupovalo velmi pozvolna. Nejprve jsme vyráběli barevná papírová vejce na výzdobu oken a chodeb naší školy. Pak do našeho oddělení. Všude se nám pohupoval zajíček s barevnými vejci.

K jaru patří návrat stěhovavého ptactva z jižních krajin. Odedávna se na Květnou neděli pekli z mazancového kynutého těsta ptáčci…udělali jsme si Květnou neděli ve středu a z těsta jsme uvázali uzlík, kratší konec stlačili na hlavičku a ozdobili rozinkou místo oka, delší konec jsme narýhovali jako ocas a byl tu ptáček. Moooc dobrýýý, mňam.

A nesmíme zapomenout na vynášení Morany. Tomu předcházela výroba Morany. Byla ale tak hezká a veselá, že ve finále z ní byla Vesna, dvojče Morany.

Jaro bez Velikonoc je nemyslitelné a k tomu patří i zdobení vajec. My jsme je tentokrát polepili květinami a omotali barevnou bavlnkou. A netradičně jsme vyfouklé vejce naplnili do poloviny sádrou a dozdobili ušima. Zajíček se při sebemenším pohybu krásně roztančil. Aby se moc neunavil, hup do košíčku! Nesmíme zapomenout na blahopřání. Krásné a teplé Velikonoce.


15. dubna 2012