Sladké sny ve školní družině

1. přespání v družině

Jako první jsme se všichni sešli v družině na koberci. Potom jsme se vydali na školní dvůr, kde jsme hráli různé hry jako třeba rybičky, rybičky, rybáři jedou, cukr káva limonáda, vybiku nebo na jelena.

K večeru přijel syn paní vychovatelky Rosenreiterové a přivezl nám vuřty, dřevo a rozdělal nám ohýnek na opékání. Každý, kdo chtěl, si mohl opéct vuřta, k tomu dostal chleba a kečup nebo hořčici.

Okolo půl osmé jsme se vrátili do družiny a tam na nás čekala dobrá pizza od maminky Sáry, paní učitelky Mahovské. Po pizze jsme ještě hráli různé hry: vampíry, praskání balónků s odměnami a trhání sáčku bonbonů. Okolo deváté jsme se šli umýt a vyčistit zoubky, převléknout se do pyžámka a také připravit na 1. spaní v družině.

Všichni si rozložili své spací náčiní, uložili se a chviličku si ještě povídali. Po delší chvilce všechno utichlo a všichni usnuli.

Ráno jsme se probudili tak akorát. Vyčistili jsme si zoubky a nasnídali jsme se, měli jsme plno perníku, buchtiček a dokonce i jablkový závin. Po snídani jsme hráli dvě hry: počítanou a hledání papírků. Musím je všechny pochválit, počítat umí skvěle. Ještě před hrami toho rána jsme se sešli na koberci a vyprávěli jsme si o tom, co se nám zdálo a po hrách jsme učinili totéž, ale hlasovali jsme jestli půjdeme do lesa nebo na dvůr. Děti odhlasovaly, že na dvůr, kde jsme hráli hry jako vybiku, ocásky nebo upíři a myši až do 12.00 hodin.

Krásně jsme si takhle užívali a doufám že se to dětem líbilo, mě jo a mooooc a určitě si to musíme zopakovat. Děti nezlobily ani se nepraly, takže bylo to jedním slovem skvělé!
Zdenka


6. května 2010