Planetárium Praha

Dne 10. 2. 2017 navštívili žáci 3.A a 4.B Planetárium v Praze. Jednalo se o pořad „Vesmír kolem nás“

Promítání začínalo v 10.15 a díky časnému příjezdu jsme měli čas na svačinu, nákup suvenýrů a prohlédnutí vstupní haly s vesmírnými zajímavostmi. Po příchodu se nás ochotně ujal personál. Organizaci prostoru a času měl perfektně zvládnutou – od rozdání vstupenek a základních pokynů, přes poskytnutí místa na svačinu, uložení věcí do šatny, nákup suvenýrů až po přesunutí do sálu. Díky množství zaměstnanců měla každá třída vlastního asistenta. Žáci, kteří se nevešli do „jídelny“ dostali podsedáky, aby mohli příjemně sedět na schodech.

Vlastní program se odehrával v promítacím sále. Pro žáky, kteří zde byli poprvé, to byl velmi intenzivní zážitek. Všichni se seznámili se sluneční soustavou, dozvěděli se informace o planetách a hvězdách. Viděli, jak fungují družice, střídá se den a noc a roční období.

Všichni odcházeli s příjemným pocitem dobře prožitého dopoledne, který podpořil i rychlý návrat do školy (bez čekání v kolonách).

Program zapadal do učiva předmětu Člověk a jeho svět (zvlášť ve 3. třídě je téma aktuální). Rádi bychom návštěvu Planetária v budoucnu zopakovali.


13. února 2017